معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت : از راه اندازی انجمن حمایت از بیمارن سلیاک در استان حمایت می کنیم .

دکتر محسن شهریاری افزود: طی جلسه برگزار شده با نمایندگان این انجمن در استان قول هرگونه مساعدت جهت استقرار این انجمن در استان داده شد.

وی افزود: در اختیار گذاشتن رایگان فضای آموزشی ، اتاق جلسات ، امکانات آموزشی و ... جهت آموزش بیماران و خانواده های آنان کمک های این معاونت به این انجمن خواهد بود .

شهریاری تاکید کرد: نمایندگان این انجمن در این جلسه متعهد شد که سریعا نسبت به تشکیل هیات مدیره و هیات امنا این انجمن اقدام کنند.

وی افزود : همچنین راه اندازی فروشگاهی مخصوص این بیماران و ارائه خدمات از طریق این فروشگاه زیر نظر متولیان از دیگر پیشنهادات مطرح شده در این جلسه بود .

گفتنی است بیماری سلیاک (Coeliac disease) یا اسپروی سلیاک یک اختلال خود ایمنی روده باریک با زمینه ژنتیکی (ارثی) است. در این بیماری گوارشی پرزهای روده باریک آسیب دیده و در جذب مواد اختلال دارد. در صورتیکه بیماران مبتلا به سلیاک پروتئینی از دسته گلوتن  (gliadin) که در برخی از غلات مانند گندم، جو، چاودار و گاه جوی دوسر وجود دارد را مصرف کنند دچار علایم عدم تحمل می‌شوند. ظاهراً ورود گلوتن به سلولهای پرزهای روده موجب پاسخ سیستم ایمنی می‌شود. واکنش التهابی ایجاد شده موجب تحلیل پرزهای روده  (villous atrophy) و کاهش فعالیت آنزیمهای روده می‌شود. چون بخش عمده‌ای از جذب مواد غذایی در روده در پرزهای روده انجام می‌گیرد تخریب پرزها موجب سوء جذب می‌شود. اغلب موارد بیماری سلیاک، ژنتیکی هستند. بیماری سلیاک واگیردار یا سرطانی نیست. این بیماری معمولاً به هنگام دوران شیرخوارگی یا اوایل کودکی (دو هفتگی تا یک سالگی) آغاز می‌شود. امکان دارد علایم هنگامی ظاهر شوند که کودک اول بار شروع به خوردن غذاهای حاوی گلوتن می‌کند. در بزرگسالان، علایم ممکن است به تدریج و در عرض چند ماه یا حتی چند سال پدیدار شوند.

 

 


از مجموع 1 رأی